tisdag 8 mars 2016

Första mötet

Igår var det den stora dagen vi har väntat på - första mötet med vår dotter, Viggos lillasyster! Det är en lång dag med mycket anspänningar som startar tidigt på morgonen. Kl 9 skulle vi och ett av de andra svenska paren som är här infinna oss på SWS kontor på andra sidan den här stora stan. Det var galet mycket stressigare att även ha en 3,5-åring som skulle bli klar i tid och samtidigt tänka på alla förberedelser och allt man skulle ha med sig. 
Att ta taxi i rusningstrafik kan ta en evighet så vi valde tunnelbanan som går betydligt snabbare men som är helt knökfull vid den tiden på morgonen. Det var precis att vi fick plats allihop med vagn och allt. Men vi kom med och vi hann fram i tid. Därefter skulle vi ta oss med taxi hem till fostermamman i utkanten av stan där vår dotter bor. 
Väl framme kom jag iaf ihåg att ta fram kameran och börja filma när vi gick in i lägenheten och lyckades få med det första mötet på film. Det känns väldigt roligt och värdefullt att ha! Tyvärr glömde vi helt att filma när vi träffade Viggo för första gången :( 
Det var en väldigt glad liten tjej som mötte oss i dörren! Och hon var väldigt mycket annorlunda mot vad vi trodde utifrån de filmer vi har fått på henne tidigare. Vi trodde att hon skulle vara blyg och försynt men det var tvärtom, hon var väldigt glad och framåt, en riktig solstråle och ett litet charmtroll! Men hon var också envis och fick hon inte som hon ville la hon sig direkt på golvet och sparkade med benen ;) Hon var helt orädd och oblyg för oss och lät oss leka med henne och hon satte sig mer än gärna i knäet på oss. I slutet låg hon tom på Måns på golvet! Så det var verkligen en lyckad träff!

Vår stora duktiga kille som fanns sig tillrätta i den surrealistiska situationen vi befann oss i!

Men dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss för Viggo har blivit sjuk :( Han fick sin vanliga rethosta i förrgår och lite feber men var ändå hyfsat pigg under träffen. Men på vägen tillbaka i taxin var han helt slut och till på köpet blev han åksjuk och kräktes upp alla jordgubbar som han hade mumsat i sig hos lillasysters fostermamma. Som tur var är vi ganska förberedda på sånna olyckor när han ha hosta och åker bil då det lätt händer så vi hade påsar framme men hann inte riktigt fånga upp allt. Efter att ha inhandlat lite mediciner när vi var tillbaka på SWS kontor så gick vi och åt lunch och då hade Viggo piggnat till lite igen. Men sen somnade han fort när vi promenerade vidare. Så vi passade på att låta honom sova och tog en promenad i våra "gamla hoods" i Gangnam.

Förra gången bodde vi i den här delen av stan, Gangnam som är det stora affärsdistriktet. 

Gangnam style skylten fanns kvar så det var ju tvunget att ta ett riktigt turistfoto där!

När vi kom tillbaka till hotellet tyckte vi att Viggo började få jobbigt med andningen, han har förkylningsastma men har inte haft några större problem på ett år, och dumma vi hade glömt att ta med hans mediciner hemifrån :( Så vi fick ägna eftermiddagen till att jag en läkare. Vi fick dock inte tag i någon som kunde ta emot oss då men på kvällen blev andningen lite bättre så vi valde att avvakta till nästa dag och inte åka in akut. Idag har det också varit bättre. Men blir andningen sämre så kan vi få åka till SWS kontor och få hjälp av deras läkare. 
Idag har han varit mycket piggare och bättre under hela dagen men på eftermiddagen och kvällen fick han feber och var helt färdig, stackars liten! på grund av att Viggo är sjuk har jag haft svårt att tänka på något annat just nu. 

På torsdag ska vi träffa lillasyster igen, då hoppas vi att Viggo har hunnit friskna till, men framförallt till på fredag då vi ska vara i domstolen annars vet jag inte hur vi ska fixa det.

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så får vi inte lägga ut några bilder på vår dotter offentligt förrän hon juridiskt är vår men familj och nära vänner har fått tillgång till en hemlig blogg, där finns nu några bilder från mötet. Länken har ni fått i ett mejl. Annars hör av er till oss så får ni den på nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar