onsdag 13 maj 2015

Träff med Korea-2013-gänget


Hela gänget samlat igen! På väg på äventyr i Köpenhamn.

Hela Kristi Himmelsfärds helgen ska vi umgås med gänget som var i Korea samtidigt och hämtade våra pojkar. Det ska bli så roligt att träffa alla igen! Två familjer bor i Malmö (vi bor i Lomma 1 mil norr om Malmö) så de träffar vi på lite då och då. De andra två familjerna bor i Stockholm respektive Sundsvall så då är det inte lika enkelt att träffas. Förra våren hade vi vår första träff allihop efter att vi kom hem från Korea. Det var ett härligt återseende!

Vi fem familjer som var samtidigt i Seoul okt/nov 2013 tog kontakt med varandra och umgicks jättemycket när vi var där. Vi var på sightseeing tillsammans, åt middag eller tog en öl ihop. Inte varje dag så klart men ganska ofta :) Det var fantastiskt och så skönt att ha det här gänget när man var där i den stora, stora staden. Att kunna dela alla funderingar och upplevelser med någon som var med om samma sak var ovärderligt. På köpet fick vi nya underbara vänner :) När vi var där startade vi en chatt via Facebooks messenger för att enkelt kunna kontakta varandra när och var vi skulle träffas, den har vi fortsatt att hålla kontakten via, nästan dagligen, sedan vi kom hem.

Lunch med gänget i Malmö i vårsolen 2014.

Nu ska vi alltså träffas hela gänget igen, här i Skåne. Umgås både barn och vuxna. Barnen leker jättefint ihop och det känns värdefullt och roligt att kunna ge dem den här möjligheten att träffa och ha kontakt med andra adopterade barn, från samma land och i samma ålder. Sen är det också kul för oss vuxna att dela den här erfarenheten med varandra och kunna prata om både tiden i Seoul och tiden nu som föräldrar och adoptivföräldrar. En rapport kommer efter helgen :)

Jag kan verkligen rekommendera alla att göra samma som vi om ni kan. Om ni vet att ni kommer att befinna er samtidigt i landet ni adopterar från som en eller flera familjer så ta kontakt med dem. Sen är det inte säkert att ni klickar med varandra som vi gjorde men det är värt ett försök iaf :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar