söndag 5 april 2015

Egen molnlampa a la Ferm Living

Jag har länge suktat efter en vägglampa från Ferm Living. De finns i olika modeller som bil, rådjur, träd och så molnlampan som jag gillar bäst. Men den är dyr, närmare 700 kr kostar den. Lite för pricy tycker vi. Så för ett litet tag sedan tänkte jag att det ska väl inte vara så svårt att göra en själv :)

 Bild lånad från Ottoyanna.com.

Sagt och gjort! Vi åkte till Hornbach och fick en lagom bit MDF tillsågad från deras spill för 10 kr. Vi köpte en lamphållare och en strömbrytare för några tior till. Sen skrev jag ut en bild på Ferm Livings lampa och klippte till mallen som ritades av på träskivan och sedan sågade vi till och slipade den. Först hade jag tänkt klä den i plastfilm som ser ut som valnötsträ för att försöka få ungefär samma look som Ferm Livings lampa. Men ganska nyligen, tror jag, så finns de nu även målade. Färg hade jag redan hemma så det var bara till att måla ett par omgångar. Baktill fäste vi lamphållaren med sladden och strömbrytaren på. Som distanser mot väggen satte vi fyra rundstavar, dessa fäste vi i molnet genom att borra halvvägs, lite lim och sedan bankade vi fast dem. Som upphängning använde vi trekantiga tavelkrokar i metall som vi fäste på de två översta rundstavarna. Vi spikade upp två spik på väggen som vi sedan hängde lampan på. Ta da! En egen molnlampa för under 100 kronor :D

Ni får ursäkta de mörka och dåliga bilderna, för tillfället har jag bara min mobilkamera då jag är på jakt efter en ny systemkamera.
Vi hade bara en grå lampsladd hemma. Först tänkte jag att vi får köpa en ny vit och byta ut den mot sen. Men nu när den har kommit upp på väggen så tycker jag att det passar ganska bra. Men det är enkelt att byta ut senare om man skulle ändra sig.


2 kommentarer:

 1. Så fint och ganska enkelt trots allt :)
  Jag blev så glad att jag blev alldeles tårögd när jag såg ditt inlägg på din "gamla" blogg idag! Jag har ju följt dig där länge och tittat in emellanåt för att se om du uppdaterat och hoppats så för er skull... Och idag fick jag se att ni äntligen fått er dröm om ett barn uppfylld - stort GRATTIS till er alla tre!!! Och jag hoppas (kommer ju titta in här ibland framöver såklart) att ni får ett syskon inom inte allt för lång tid.
  Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt att du hittade hit Gittan! Tack så mycket! Ja det tog många långa år men nu har vi äntligen fått vår älskade guldklimp :) Nu hoppas vi att vi kan ge honom ett syskon också.

   Radera