fredag 24 april 2015

Pastellfärger i barnrummet

Som inredningsintresserad längtade jag som ofrivilligt barnlös jättemycket efter att få inreda barnrummet i vårt hus. Sorgen över att inte ha och kunna få barn späddes också på när man varje dag gick förbi det där oinredda rummet. Ett rum som inte kändes lönt eller inspirerande att lägga pengar på och inreda till något annat.

När det väl började bli veklighet och vi började närma oss att vi skulle kunna få adoptera så började vi så smått fixa till det där tomma rummet iaf. Det behövdes fräschas upp och då passade vi på att sätta upp en fondtapet  som vi tänkte skulle kunna passa oavsett om det skulle bli en pojke eller flicka. Det här gjorde vi redan flera månader innan vi skickade våra papper till landet. När vi sedan nästan 1 år senare fick vårt barnbesked om att Viggo väntade på oss så satte vi igång och inredde rummet. Förutom att jag var ivrig och hade längtat efter det i så många år så var det ett sätt för mig att förbereda mig på att vi faktiskt skulle få ett barn. Sen är det ju lite skillnad också om man föder barn eller adopterar barn, ett spädbarn behöver ju inget eget rum den första tiden så det har man tid att göra senare. Men ett adopterat barn är oftast ett par år gammalt och har behov av ett eget rum på ett annat sätt med plats för lek och leksaker.

Som inredningsintresserad och som gillar att göra om saker, både gamla och nya, så har jag fortsatt att förändra rummet även efter vi fick hem Viggo. De senaste projekten är byrån och tavelramarna från Ikea som har fått sig en makeover. Byrån heter "Koppang" och har svarta knoppar i original. Jag har köpt obehandlade knoppar av furu som jag sedan har målat i tre olika pastellfärger. Samma färger som jag har målat om tavelramarna i. Tavelramarna heter "Nyttja" och var från början knallgröna. Knopparna till byrån har jag beställt från It's Design. Barntavlorna är designade av Mias Idé & Atelje.
1 kommentar:

  1. Hej! Tack för kommentaren inne på min blogg, det gjorde ju att jag hittade in till dig! Så spännande att även ni är på väg att adoptera ett syskon. Jag tycker även att det är starkt av dig att skriva om adoptionskostnader, sälja tavlor och ha en insamling här på bloggen. Just det där med att samla in pengar på "amerikanskt" sätt har jag faktiskt själv funderat på många gånger när adoptionsutgifterna blir skyhöga, det ÄR verkligen ett kostsamt sätt att skaffa barn, om än underbart såklart! Stort lycka till på er väg mot att bli tvåbarnsfamilj! Kram

    SvaraRadera