onsdag 26 april 2017

Namngivning och 3-års kalas


I påskhelgen var det äntligen dags för att fira lillasyster Alva med en namngivningsfest och som vi kombinerade med att fira hennes 3-års dag. Från början var tanken att vi skulle ha haft den här festen lite tidigare, nu är det ett år sedan vi kom hem med Alva. Men det har inte hunnits med men bättre sent än aldrig :)

Man har inte lika bra fokus och mindre tid nu när man har två barn jämfört när vi bara hade Viggo. Men vi lyckades sno ihop det hela till slut. Skickade ut inbjudningskort, bokade lokal, köpte dekorationer, bakade kakor och tårtor, köpte nya finkläder och skor till barnen osv.


Vi hyrde samma lokal som förra gången och ungefär lika många gäster. Som vanligt är jag lite tidsoptimist så även om vi den här gången var en till person som fixade med dukning och dekorationer och vi hade en halvtimme extra på oss så var det precis att vi hann bli klara innan första gästerna kom. På med finkläderna så var vi klara.
Barnen hade hajlajbans i den stora lokalen och sprang runt och busade med varandra. Men vi lyckades få styr på dem när det var dags för vår lilla namngivningscermoni och sätta på dem deras fina hanboks (traditionella koreanska dräkter). Hanboken är jättefin och en fin present som barnen får av sin fosterfamilj vid överlämningen. Men det är inte så lätt att hitta tillfällen när de kan använda dem och de växer ju ur dem fort. Så det känns verkligen roligt att vi har kunnat använda dem vid deras namngivningar iaf.


En namngivningscermoni kan man ju utforma som man vill. Vi gjorde så här: Gästerna fick lite mousserande vin att skåla i, Måns höll ett tal och berättade om vår resa till Alva, vår vän Anna sjöng och spelade piano och jag läste en dikt. Alva är ju 3 år medans Viggo bara var 1,5 år när vi hade hans ceremoni, det var inte lika lätt att få Alva att stå stilla eller bli buren och vara med under ceremoni så det var lite svårt att hålla fokus på det vi skulle göra. Men det blev bra ändå!


Sen bjöd vi på hembakade kakor och tårtor. Viggo som annars är väldigt kräsen när det kommer till kakor älskar den här tårtan och gick och tog om fyra gånger :) Efter fikat fick Alva öppna alla sina presenter. Hon fick mycket hjälp av alla de andra barnen ;)

Tack all släkt och vänner som kom och förgyllde Alvas och vår dag!

2 kommentarer:

  1. Vad fint att ni fick till ceremonin! Jag känner igen det här med att det drar ut på tiden. D. och A. blev döpta så snart vi kände att de orkade med stort kalas. Lilla Dong-Mei, däremot, är fortfarande odöpt. Ditt inlägg påminde mig om att vi måste skärpa till oss lite...

    SvaraRadera
  2. Så himla fint! Lite tips man kan ta när det väl är dags för oss. Tycker det är toppen att kombinera namnfest och födelsedag ihop.

    SvaraRadera