lördag 25 februari 2017

Liten har blivit stor


Nu är det snart ett år sedan vi fick lillasyster Alva. Då fyllde hon precis 2 år, snart är hon 3 år. Inte så liten längre! Från det att vi kom hem har hon sovit i en egen säng bredvid vår säng i vårt sovrum. Först i en spjälsäng men efter ett tag bytte vi ut den mot storebrors gamla juniorsäng. Det har funkat bra. Men nu när vi kom hem från Thailand tyckte vi att det var dags för henne att flytta in på sitt eget rum. Vårt sovrum är inte så stort så dels har det praktiskt varit väldigt trångt och bökigt och sen tycker vi att det är dags för henne att kunna sova på sitt eget rum. Både jag och mannen är väldigt lättstörda när vi sover och hon har en hel del ljud och konstigheter för sig när hon sover som väcker oss.

Så förra helgen tog vi en tur till Ikea och köpte lite ny förvaring och flyttade in Alvas säng på hennes rum. Det är ett litet rum med snedvägg på ena sidan så det är inte helt enkelt att planer aoch få in det som behövs men det blev faktiskt bättre än förväntat. Det fick plats med både säng, förvaring och myshörnan med madrassen fick också plats. Så småningom ska vi bygga en platsbyggd säng med lådor under så att vi utnyttjar rummet maximalt.

Första natten vaknade Alva två gånger och kallade på oss. Jag gick in och satt där till hon somnade om. Sen har hon sovit jättebra. Två tidiga morgnar till har hon kallat på oss men då har man bara kunnat gå upp med henne så det har inte gjort något. Det är jätteskönt att det har funkat så bra! Hon är stolt och glad över att sova i sin egen säng på sitt eget rum.

Storebror däremot kommer fortfarande in till oss varje natt. Jag försöker dock få honom att sova på en madrass på golvet i ställt. Det har han gjort under perioder förut också. Men på sitt rum är det svårt att få honom att sova hela nätterna. Vi testade att jag sov inne hos honom under ett par månader. Men eftersom det inte får plats med en extrasäng så fick jag sova i hans säng (den går att dra ut till en dubbelsäng) så det blev inte så stor skillnad mot att han sover i vår säng. Det hade nog funkat bättre om man hade kunnat ligga i en annan säng i samma rum för att han ska bli trygg och nöjd med att sova där själv. Men tyvärr får det inte plats. Förhoppningsvis blir det bättre. Vi vill inte att Alva ska få veta att Viggo kommer in till oss för då ska hon göra likadant. Två barn i sängen funkar INTE.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar