tisdag 23 augusti 2016

Trygg och harmoniskLilla Alva verkar ha hittat sin nya plats i livet och i vår familj. Nu känns hon väldigt lugn, trygg, harmonisk och glad. När vi är iväg på nya platser eller hemma hos nya familjer så tågar hon in lika självsäkert som sin storebror och tar för sig. Hon är glad för andra personer som vänner och familj men det är väldigt tydligt att hon vet att det är vi som är hennes mamma och pappa och kommer till oss med jämna mellanrum och hoppar upp i knäet. Hon kan gärna ta någon vuxen vi känner i handen och gå iväg för att hon vill göra något men när hon sen kommer tillbaka så springer hon glatt till oss. Blir hon ledsen över något så är det mamma och pappa hon vill ha. Precis som det ska vara!
För er som har följt bloggen vet att Alva valde pappa till 100% i början och ratade mamma nästan helt. Men det är helt utsuddat nu, det går precis lika bra med mamma som pappa. Hon gör igen skillnad på oss utan tycker lika mycket om oss och det går bra att göra allt med båda. Det känns fantastiskt skönt! Det är ju ganska vanligt att de flesta barn har perioder då de är mer "mammiga" eller "pappiga". Det kommer Alva säkert också komma in i så småningom men nu är det skönt att det går bra med vilken som av oss.


Lillasyster Alva har en väldigt härlig personlighet! Hon är busig, påhittig och har humor men är också lugn och gillar närhet och att mysa. Man får mycket kärlek av Alva och det är underbart! Men hon är också en väldigt bestämd och envis liten dam som vet vad hon vill och inte vill. Men hennes humör och utbrott har blivit mycket bättre! Det händer fortfarande att hon hänger upp sig på saker och har svårt att släppa det när hon väl har blivit arg över något. Men det är lättare att bryta det nu än för ett par månader sedan. Men man får fortfarande vara observant och gömma undan saker som man vet att hon kan bli förbannad över om hon måste lämna det ifrån sig. Fast hon har blivit mycket bättre på att förstå att hon kan lägga ifrån sig saker och att hon får tillbaka dem igen. Men hon har stenkoll på allt, ser och hör precis allt så det är inte lätt att smussla med något som hon inte ska få se. Vi kallar henne för den "lilla ninjan" ;) Annars lär hon sig alla hyss och bus av storebror!

Utvecklingsmässigt är hon en stor, duktig, redig och kunnig liten tjej för sin ålder. Hon lär sig väldigt snabbt! Till stor del kan det säkert bero på att hon tar efter och härmar storebror, men hon har även egna färdigheter som inte han är lika duktig på. Hon har väldigt bra finmotorik, hon kan tex trä pärlor och sätta i skosnören i skorna. Men hon har även bra grovmotorik och lärde sig tex snabbt att cykla och hoppa och hon har en grym bollkänsla och spelar både fotboll och bandy.
Här är en liten film när Alva skjuter lite med bandyklubban hemma i trädgården som jag har lagt ut på Instagram :)

2 kommentarer:

  1. Alltså hon är ju så söt er lilla dotter så man smälter! Skönt att allt går framåt och Alva hittar sin plats mer och mer! ��

    SvaraRadera
  2. hej!
    Om man skulle vilja maila dig för lite frågor :), då vi själva är i adoptions processen vad har du för adress då? om de är ok alltså / mvh S

    SvaraRadera