torsdag 18 augusti 2016

Sommar och semester

En sex veckor lång gemensam semester är nu till ända. Det har varit jätteskönt att vara hemma båda två tillsammans. Men den här sommaren har också varit mer hektiskt än den förra med två små barn ist för ett. Det går inte att vara hemma mer än ett par timmar innan barnen blir rastlösa så man har fått vara väldigt påhittig och kreativ för att roa barnen varje dag. Jag hade önskat att det hade varit lite bättre väder så att vi hade kunnat hänga på stranden lite mer, men det är flera veckor sedan vi hade så fint och varmt väder här i Skåne. Men nu är det skönt att komma tillbaka till jobbet, dagis och rutiner. Viggo har varit ganska bråkig och tjurig de senaste veckorna så det har inte varit kul att bara skälla och bråka med honom hela dagarna. Antingen har han kommit in i någon ny utvecklingsfas eller så behövde han bara komma tillbaka till dagisrutinerna. Jag tycker redan att han har blivit lugnare och gladare sen förra veckan då jag var med och skolade in honom två halvdagar på hans nya avdelning på dagis.

Lek och bus på Alfons Åberg Huset i Göteborg.

Vad har vi hittat på under semestern då. Till större delen av tiden har vi varit hemma. Gjort dagsutflykter och hälsat på vänner. I början av perioden var vi ett par dagar i Göteborg och hälsade på våra nyfunna vänner från när vi vari Korea och hämtade Alva. Det var jättemysigt och roligt att träffa dem igen! Vädret var lite sådär men vi lyckades roa oss och barnen bra ändå. Vi var bla på Liseberg och Alfons Åberg Huset.
I mitten av semestern så var min syster nere från Stockholm och hälsade på i en hel vecka. Det var nog bästa delen av semestern! Att få umgås varje dag och att hon får chans att lära känna och umgås massor med barnen . Och nu i slutet av semestern så åkte vi till Legoland i Danmark med min väninna och hennes två söner. Trots lite halvdant väder så hade vi mysiga och roliga dagar där tillsammans.

Rutschkanan är invigd!

Något som har tagit en hel del tid på semestern är bygget av vår lekstuga/lekställning. Mannen har byggt och jag har roat barnen. Förut när vi bara hade Viggo kunde vi hjälpas åt med sånt här, han roade sig bra själv genom att leka eller titta på iPaden. Men det funkar inte med båda barnen. Vi har kommit en bra bit på vägen men det är ändå mycket jobb kvar.

Sommaren och semestern är inte riktigt slut för oss än dock. Nu längtar vi och räknar ner dagarna till början av september då vi åker till Mallorca för sol och bad. Vi har hyrt ett hus tillsammans med våra vänner i Sundsvall som vi lärde känna när vi hämtade Viggo i Korea. Detta är vår tredje sommarsemester tillsammans :) Vi längtar sååå efter att få träffa dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar