fredag 21 april 2017

1-årig fådelsedagJisses vad tiden springer iväg! Vi var mitt uppe i inskolningen på förskolan när vi hade vår första fådelsedag med Alva, den 5 april. Och sen hade ju Alva sin födelsedag den 7 april, pappa Måns var bortrest och vi hade ett barnkalas att förbereda inför. Så jag missade helt att skriva ett inlägg om det här :ODet känns som det var en evighet sedan vi var i Korea och vår familj blev komplett. Ett år går fort speciellt när man har barn. Och det är fantastiskt hur anpassningsbara barn är. Det har hänt jättemycket sedan vi kom hem med en ledsen och deppig Alva. Nu är hon en trygg, glad och redig stor tjej på 3 år. Hon har fortfarande sin starka egna vilja och envishet men vi har lärt känna varandra bättre och hon förstår språket nu vilket underlättar mycket.


Syskonrelationen är också bättre. De har börjat hitta sina roller nu och kommer mycket bättre överens. De leker och har roligt tillsammans mer nu också.

Vi brukar inte fira fådelsedagen på något speciellt sätt med barnen. Vi får väl se om vi gör annorlunda när de blir äldre om de vill det. Fådelsedagen kan ju förknippas med en jobbig och sorglig förlust och separation. Man kan ju fira en familjedag när man kom hem till Sverige ist :) Alvas fådelsedag, födelsedag och hemkomst-/familjedag sammanfaller ju nästan med varandra, 5, 7 och 8 april. Så då blir det ju så att vi fokuserar på hennes födelsedag.

Vi är så glada och tacksamma över att vi har fått våra längtansbarn till slut! Det är inte lätt alla dagar att vara småbarnsförälder men den glädje, skratt och kärlek de skänker oss är ovärderlig. Tack våra fina barn för att vi fick just er!

4 kommentarer:

 1. Så otroligt fin hon är er lilla tös ❤️ Tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Evelina! Vi känner oss lyckligt lottade att vi fick vår lilla loppa :D

   Radera
 2. Har ju läst detta inlägg för länge sen. Men ser nu hur otroligt lika vi resonerar kring fådelsedagen. Vi tänker också "familjedag" men att Hanna själv får bestämma hur hon vill och om hon vill att vi firar ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. På deras namntavlor har jag skrivit vilken som är vår familjedag. Sen tänker jag att vi får börja prata om den med dem snart när de blir lite äldre och förstår. Och fråga dem om de vill att vi firar eller uppmärksammar den på något sätt :)

   Radera