fredag 10 mars 2017

Namngivningsfest för Alva


Självklart ska lillasyster hyllas genom en namngivningsfest precis som vi gjorde med storebror. Det har bara tagit lite längre tid att få till det än vad vi tänkte från början. Innan kändes det lite stressigt att vi inte har hunnit få till det tidigare men nu känns det bara bra. Nu har vi hunnit landa som familj och vi har lite mer tid och energi till att planera och organisera det hela.

Om en månad är det ett år sedan vi kom hem och en vecka därefter har vi planerat att ha en kombinerad namngivning och 3-års kalas för Alva. Hon fyller ju 3 år den 7 april så vi tänkte att det var lika bra att slå ihop firandena nu när det blev så nära inpå. För storebror hade vi det ca 5 månader efter att vi hade kommit hem. Det var en fantastisk och väldigt känslofylld dag. Mycket också för att det var så nära in på att vi kom hem och att vi hade fått vårt första och mycket efterlängtade barn. Här har jag skrivit om Viggos namngivningsfest.


Förra veckan beställde jag inbjudningskorten och i veckan ska de skickas ut till släkt och vänner. Så håller vi tummarna att så många som möjligt kan komma. Samma lokal som vi hyrde till Viggos fest är bokad och jag har börjat skriva en inköpslista. Vi försöker göra det ganska enkelt och kommer bara bjuda på kaffe och tårta, inte mat. Men det är ändå en hel del som ska planeras och fixas. Jag höll tex på att glömma att fråga vår vän om hon vill och kan sjunga precis som hon gjorde för Viggo. Vi håller tummarna för att hon kan, det var fantastiskt!


Vi måste också prova barnens hanbok (en koreansk högtidsdräkt) på dem och hoppas att de passar så att de kan ha dem på sig. Alva fick ju en med sig från Korea, som de brukar få. Och vi passade på att köpa en ny och större till Viggo när vi var och hämtade Alva. Hoppas hoppas att de passar!

1 kommentar:

  1. Så himla fint!! Vi planera med att ha en kombinerad namnfest och kalas. Måste se till att köpa några honbuk i olika storlekar när vi åker till Seoul. Lycka till med festen och hoppas Alva får en väldigt fin dag!

    SvaraRadera