torsdag 26 januari 2017

Sjukstuga i paradisetNu har vi varit i Thailand i snart tre veckor. Vi tar dagarna som de kommer och gör inte allt för mycket. Dagarna består oftast av frukost, bad på stranden, lunch, Alvas middagsvila, bad i poolen, middag, film, sova. Precis så slappt som det ska vara! Ibland tar vi en tuktuk till lilla "huvudstaden" Saladan 5 minuter bort och handlar lite saker som vi behöver. Annars har vi mest hängt runt där vi bor. Men några utflykter har vi ju tänkt att vi ska hinna med.


I helgen som gick åkte vi iväg till en annan ö, Koh Hai, en timme bort med båt. Båten var en färja men kanske inte riktigt det vi är vana vid att kalla en färja i Sverige. Det blåste dessutom upp under tiden vi var ute på havet så det blev en lite gungig båtfärd. Som tur var hade vi förberett oss för att Viggo kunde bli åksjuk, vilket han lätt blir, och det blev han stackaren. Det underlättade inte heller att vi fick byta båt till en sk long tail båt sista biten. Vädret fortsatte att vara blåsigt och regnigt första dagen men det gick ändå hyfsat att underhålla barnen. Vädret blev bra sen under helgen men i stället blev Måns magsjuk. Det skulle ha kunnat vara kräksjuka som Alva hade haft tidigare i veckan men han var riktigt dålig, så dålig som vi har varit en gång tidigare när vi fick dålig mat på en restaurang för ett antal år sedan. Men inte nog med det, sedan var det Viggos tur. Barnen klara ju dock det mycket bättre än oss vuxna så han var ändå hyfsat pigg. Jag klarade mig från att bli dålig, som tur var, men jag kände mig riktigt risig och matt i två dagar så jag var inte heller på topp. Det var otroligt skönt när  det blev söndag eftermiddag och dags att åka "hem" till Kom Lanta igen!

Förutom dåligt väder och dålig mat så var stället ingen större hit och inget ställe vi skulle rekommendera eller åka till igen.


Nu har vi installerat oss på vårt nya, sista, hotell. Vi bor på samma strand, Klong Dao, som innan bara lite längre ner på vägen närmre stranden. Det är fantastiskt vackra omgivningar och ett rofyllt och fint ställe. Här kommer vi att bo kvar tills vi åker hem.

På måndag kommer min mamma  (barnens mormor) och Per hit. Det ser vi fram emot!

Nu vaknar snart Alva efter sin middagsvila och då ska vi gå och bada. Det svåra beslutet är var, poolen eller stranden ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar