fredag 2 december 2016

Nedräkning


Vi fick ett par dagar med snö för några veckor sedan och hann med en tur i skogen och lite pulkaåkning. Det var väldigt uppskattat från alla familjemedlemmar!

I går var det den 1 december. Nedräkningen har börjat, först och främst mot julafton såklart, men även till vår Thailand resan, vi åker ju redan den 5 januari. Sen börjar det även närma sig förskolestart för Alva, planen är att hon ska börja den 6 mars. Det kan låta som att det är ett tag kvar tills dess men vi kommer hem från Thailand den 10 februari så det är inte så många veckor där emellan.

Första julen som barnfamilj är svår att slå, det var så oerhört efterlängtat, men vi ser väldigt mycket fram emot att få fira vår första jul med lillasyster Alva, som tvåbarnsfamilj. Det ska bli roligt att dela allt kring julen med henne för första gången. Hon blir redan väldigt exalterad när hon ser en tomte, eller "titti" som hon säger ;)
Julafton ska vi fira hemma hos oss tillsammans med farmor, farfar och svägerska, svåger och kusiner. Min syster är också nere från Stockholm så de ska vi fira med på juldagen och även få träffa lill-kusinen Maximilian för första gången.

Nästa nedräkning är mot vår resa till Thailand. Det är ju en hel del att förbereda när man ska vara borta så länge. Vi har fixat en del men det är fortfarande en hel del kvar att förbereda. Vi längtar jättemycket till resan! Jag hoppas bara att barnen kommer att trivas och komma in i det och inte få för stor hemlängtan.

När vi kommer hem från Thailand är det bara några veckor tills Alva ska börja i förskolan. Så är planen i alla fall. Vi vet dock inte ännu om hon får plats på samma förskola som storebror och det vill vi såklart. Vi har pratat med förskolechefen och fick positiva vibbar men sen har hon inte hört av sig till oss igen med besked. Det känns ganska jobbigt och osäkert och jag har en liten klump i magen om vi inte får platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar