fredag 4 november 2016

Vänner för livet I Korea gör de ofta så att de slår ihop och ger flera familjer från samma land domstolstid samma datum.
Under båda våra hämtresor har vi varit på plats samtidigt som flera andra svenska familjer. Förutom att det är väldigt värdefullt och trevligt med sällskap när man är där på plats så har det, i alla fall för oss, inneburit nyfunna vänner som vi fortfarande har kontakt med och träffar.
När vi har varit på plats i Korea så har vi träffats och ätit middagar eller tagit en öl ihop och pratat om våra upplevelser kring adoptionsresan och mötena med våra blivande barn.

När vi gjorde vår första resa och hämtade storebror var det lite extra speciellt. Då var vi bland de första att resa efter lagändringen och vistelsetiden var längre än den hade varit tidigare, vi var där i en månad, och mycket var nytt och ovisst i processen. Vi hade ju heller inte barn sedan tidigare och kunde ju göra lite andra saker än den här gången när vi hämtade lillasyster. När vi fick vårt resebesked tog vi kontakt med de andra som hade samma datum och väl på plats så träffades vi nästan dagligen. Även de sista dagarna innan hemresan när vi hade fått våra barn träffades vi med barnen. Det var otroligt värdefullt!

Förutom att vi hade stor glädje av varandra när vi var på plats så har vi fortsatt att träffas när vi kom hem till Sverige. Det känns väldigt roligt och värdefullt för både barnen och oss vuxna. Vi har kunnat dela erfarenheter med varandra och våra barn har fått jämnåriga kompisar som ser ut som dem och som har likadan historia.


 Nu när vi hämtade lillasyster var det lite annorlunda. Nu stannar de flesta inte hela perioden utan åker antingen hem emellan eller till något annat land. Därför har man inte lika mycket tid tillsammans i Seoul. Men vi försökte ändå ta till vara på tiden vi var där och träffade de andra svenska familjerna som var där samtidigt så mycket som möjligt. Det är så skönt att kunna utbyta tankar och erfarenheter med andra som går igenom samma sak. Och det är roligt att umgås med och lära känna nya människor :)

Vi kan varmt rekommendera alla som reser och hämtar sina adoptivbarn samtidigt som andra familjer att lära känna de andra, kanske kommer ni precis som vi hitta nya vänner för livet.

1 kommentar:

  1. Jag hoppas med vi blir några som är i Seoul samtidigt. Bra med stödet från andra. Längtar tills vi får åka dit :)

    SvaraRadera