söndag 5 juni 2016

Två månader tillsammans

 Gunga är en stor favorit! Hos båda barnen. Men storebror vill fortfarande vara liten och gunga i "bebisgungan". Så för att slippa konflikterna kring att det nästan alltid bara finns en sådan gunga testade jag ist att se om Alva kunde gunga på den "stora gungan" och det fixade hon galant och utan protest :)

Nu har det gått ca två månader sedan vi kom hem med lillasyster. Jag glömmer nog aldrig den dagen. Efter den tuffa resan var det en enorm lättnad att komma hem. Och jag glömmer aldrig mötet med framförallt Viggo men såklart även resten av familjen och vännerna på flygplatsen.

Det känns skönt att lägga dagar och månader bakom sig, det betyder att vi har haft fler dagar tillsammans och det innebär att vi blir mer och mer sammansvetsade som vår nya familj och Alva blir mer och mer anknuten till oss. Och vår kärlek till henne växer för varje dag som går.

Dag för dag hittar vi rutiner som gör att det nya familjelivet fungerar bättre och bättre. Alva sover numera bra för det mesta, fast det tar lite längre tid för henne att somna nu mot i början. Det kan ha med olika saker att göra, dels är det ljusare ute och det är just nu väldigt varmt i vårt hus. Sen tror jag att de somnar lite av utmattning i början och nu vill hon hellre vara vaken för att inte missa något. Samma sak när det kommer till maten. I början åt hon allt som vi gav henne och hon åt som en häst. Nu är det nästan tvärtom, hon protesterar mot det mesta som vi serverar henne. Det tror jag beror på att hon i början bara ville vara till lags och inte vågade protestera, nu känner hon sig tryggare och känner att hon kan och vill bestämma mer själv. Och just maten är en sådan sak där små barn tar tillfället i akt att bestämma, i stort sätt allt annat bestämmer vi vuxna över.

Hon förstår mer och mer av språket och lite försiktigt försöker hon härma vissa ord. Men hon har fortfarande mycket av den koreanska språkmelodin kvar i sitt eget sätt att babbla. Vi använder våra TAKK kort en del och vi har tillsammans lärt oss flera nya tecken som vi försöker komma ihåg att använda.

 På väg på utflykt!

Bäst just nu är, förutom det fina sommarvädret som gör livet så mycket enklare, vår nya lådcykel med el från Cargobike. Vi beställde den innan vi åkte iväg på första resan till Sydkorea och fick en äntligen för ett par veckor sedan. Sedan dess har den redan hunnit rulla många mil. Barnen älskar att åka i den och det är snabbt och enkelt att ta sig med barnen till olika ställen. Speciellt när man är själv med båda barnen. Vi cyklar och både hämtar och lämnar på dagis varje dag och det är så mycket enklare, smidigare och trevligare än att ta bilen och snabbare än att gå med vagnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar