tisdag 10 maj 2016

Sommarkänslor och snart jobbstartFör en och en halv vecka sedan kunde man inte tro att det skulle bli vår och än mindre att vi skulle få sommartemperaturer i maj. Men så mycket enklare livet är att leva då! Man kan bara vara ute och "hänga". Och det har vi verkligen försökt att göra. Barnen har lekt, badat och bara varit. Det är så skönt och enklare än när man ska försöka hitta på saker inomhus.

I helgen tog vi fram poolen och det uppskattades av båda barnen. I går och idag har vi tom hängt på stranden. Det var alldeles säkert Alvas första gång på en strand och hon älskade det. Hon är ett litet vattendjur och gillar dessutom sand och geggamoja så det var perfekt.

Det går fortsatt bättre och bättre för lillasyster Alva, hon blir tryggare och säkrare för varje dag och vår relation stärks. Vi har fortsatt att träna på att pappa ska kunna åka iväg och göra saker på egenhand och det har gått bra. På måndag är det jobbstart för pappa och på torsdag är det dags för mig. Vi kommer att dela på veckorna och jobba halvtid och vara föräldralediga halvtid, precis som vi gjorde med storebror. Det har varit jättebra att vara hemma båda två drygt en månad nu, på ett sätt är jag lite nervös inför att vara hemma själv, inte med Alva men eftermiddagarna med båda barnen. För det mesta kommer de bra överens och är väldigt glada för varandra men det är väldigt intensivt också. Storebror är lite överexalterad fortfarande och har inte riktigt kommit till ro än och blir väldigt arg och ledsen när det uppstår konflikter dem emellan. Lillasyster blir också ledsen när hon inte får som hon vill och båda vill bli tröstade när det blir så. Inte lätt att vara ensam med båda då känner jag. Men allt går ju, så det kommer att gå det med. På ett annat sätt så kommer det bli lite mer rutiner nu när vi börjar jobba och är föräldralediga på egenhand, det känns bra.

Något som fungerar mindre bra just nu är sömnen. Vi var så glada och tacksamma över att Alva har sovit så bra men nu har hon börjat vakna och vara ledsen och även sovit oroligt. Det är jobbigt både för henne och resten av familjen. Storebror kommer ju in till oss varje natt och vi vet inte riktigt hur och var alla ska sova för att sova bra och inte störa varandra. Men vi löser det också så småningom, vi får pröva oss fram helt enkelt. BVC sa att det kunde bli så här, att när Alva kände sig tryggare hos oss så kan också sömnen bli sämre. I början var hon säkert helt utmattade och nu vågar hon känna efter och barn bearbetar oftast saker på nätterna. Men vi hoppas att det bara är en fas som snart går över.

Annars rullar dagarna på och vi har hunnit med två hembesök av BVC, första hembesöket av Socialen som ska skriva den första återrapporten, papperna är skickade till Tingsrätten och på torsdag ska vi göra den sk tropikundersökningen, ser inte alls fram emot det.

2 kommentarer:

  1. Jag trillade in här och hittade en tvåbarnsfamilj! Varmt grattis till er alla! Jag önskar god sömn, skön lek och sol både ute och inne!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha Cecilia! Jag kan fortfarande inte fatta att vi har TVÅ barn :O Det kändes så avlägset bara med ett för ett par år sedan.

      Radera