söndag 3 april 2016

Tillbaka i Seoul

Resan har börjat! Snart är vi tvåbarnsföräldrar!

Nu är vi tillbaka i Seoul, Sydkorea igen! Vi reste igår lördag strax efter lunch och kom fram på morgonen idag söndag. Resan gick bra fast vi blev lite oroliga ett tag när vi mellanlandade i Helsingfors och det helt plötsligt stod "ny info kl 18", vårt plan skulle lyfta 17.30. Två andra svenska familjer som reste ner för ca en vecka sen med samma rutt och bolag hade nämligen haft en riktig mardrömsresa. När de var mitt över Mongoliet och hade flugit i 6 timmar (alltså bara ca 2,5 timmer kvar) så sa de att de hade upptäckt något fel med planet och var tvungna att vända tillbaka hela vägen till Helsingfors :O Där fick de sedan vänta till dagen efter innan de kunde komma med nya plan till Seoul. Och tyvärr fanns det inte plats på Finnair utan en familj fick resa via Italien och den andra via Tjeckien, vilken mardröm!

Men efter ett litet tag så ändrades skylten igen till grön och det stod "Go to gate" och vi kom iväg i tid som planerat. Puh!

Det kändes lite jobbigt att lämna Viggo hemma. Men vi har pratat och förberett honom så mycket det går så han var nog väl införstådd med upplägget att han skulle stanna hemma med mormor och moster. Så fick han spela på iPaden en stund innan vi skulle åka hemifrån så då var det inte så jobbigt att säga hejdå till mamma och pappa. Och vi har fått rapporter hemifrån att allt är bra. Och vi vet att han är i trygga händer :)

Man landar som sagt redan på morgonen och runt 10 var vi framme på vårt hotell. Vårt rum var tyvärr inte ledigt så efter att ha mött upp den andra familjen som också bor på samma hotelle och pratat en liten stund passade vi på att sticka iväg till Lotte Mart och handla mat inför vår vistelse. Vi kan och vill förmodligen inte äta ute på restaurang när vi väl har fått lillasyster. Vi valde att gå till den som ligger i Lotte Department Store vid Myongdong men de hade inte så bra utbud. Och som vanligt kan man inte riktigt handla det man vill för det är galet dyrt. Så i morgon em får vi kompletteringshandla på ett annat ställe.

 Idag har vädret varit mulet och regnigt och inte jättevarmt. Men det har hunnit bli lite grönare sen sist vi var här.

Tillbaka igen på vårt hotell så var rummet klart och det var riktigt skönt! Vi passade på att sova en timme för vi var helt slut. Efter lite uppackning så gick vi ner på Insadong-gatan och handlade några saker sedan mötte vi upp båda de andra svenska familjerna som är här och åt middag tillsammans.

I morgon är det deras stora dag, då ska de få sina barn. Vi är så himla glada och förväntansfulla för deras skull! Vi ska ha en träff med lillasyster på förmiddagen och sedan hinna med några fler ärenden på eftermiddagen.

1 kommentar:

  1. Å, vad härligt, så roligt det måste vara!! Stort lycka till imorgon med lillasyster!! Hoppas allt går bra!! Så fantastiskt roligt att följa er på denna spännande resa :)!! Lisa

    SvaraRadera