onsdag 6 april 2016

Dagen efter

De vackra körsbärsträden blommar för fullt här i Seoul där våren verkligen har börjat på allvar. Vi har haft sol och runt 20-22 grader varmt de senaste dagarna.

Gårdagskvällen gick väldigt bra. Vi lekte, hon åt och ville vara med oss. Det som livade upp henne och fick henne extra glad var när vi behövde låna salt och peppar från den andra svenska familjen som bor på samma hotell. Hon sken upp som en sol när vi kom till deras lägenhet och hon såg deras son. De lekte en liten stund och hade väldigt roligt tillsammans

Även nattningen gick bra och hon sov bra hela natten. Vi hade lite svårare att sova dock. Låg vakna flera timmar sen sov vi bara väldigt lätt och sov sedan lätt och vaknade och vände ofta på oss, precis som när vi fick Viggo. Men det kommer att rätta till sig när vi väl kommer hem.

I morse vaknade hon lite småledsen men vi fick trösta och sen blev det bra när vi väl gick upp och kom igång. Hon har dock varit lite stillsammare stundtals idag.

Efter frukosten gick vi till hotellets lekrum och där träffade vi våra svenska vänner igen och även två andra små barn. Det var toppen! Mycket lek, bus och skratt.

Efter lunchen tänkte vi att Alva skulle sova middag men det tänkte inte hon. Hon verkade inte supertrött så vi tyckte inte att det var värt att pusha det. Så vi tänkte om och tänkte att hon säkert skulle somna i bärselen eller vagnen om vi gick ut. Det är inte lätt att hitta lugna och barnvänliga ställen i den här storstaden dock. Vi tänkte att det stora palatset som vi bor nära skulle kunna funka, där finns iaf stora ytor och ingen trafik. Men ist kom vi mitt i vaktbytet med trummor och musik! Men det gick bra, hon blev inte rädd eller orolig utan hängde bara med och tittade där hon satt i bärselen på Måns.

Efter en stund mötte vi upp våra svenska vänner och tog en gemensam promenad genom Bukchon Hanook Village som är något lugnare och något mindre trafikerat. Efter en stund somnade tillslut Alva i vagnen. På väg hem gick vi förbi en lekplats på en skolgård och gick för att kolla om vi kunde vara där och leka. Där stod en äldre man vid den öppna grinden och innan vi han säga något frågade han, på bra engelska, om vi tänkte leka på lekplatsen. Ja om vi får sa vi och det fick vi :)

Våra vänners son sprang genast och lekte och skolbarnen började leka med honom. Vi satte oss i skuggan med en sovande Alva i vagnen. Efter en stund vaknade hon och hann leka en stund hon också innan vi begav oss tillbaka till hotellet.

Kvällen har vi ägnat åt middag, lek på rummet och en stund i lekrummet innan vi tyckte att det var läggdags. Ikväll tyckte inte Alva som vi och blev arg och ledsen men efter en stunds tröstande så blev hon lugn och somnade intill oss.

I övrigt går anknytningen väldigt bra tycker vi efter så här kort tid. Pappa är favoriten och ett tag var hon lite misstänksam mot mig men nu har jag blivit lite mer accepterad. Fast hela tiden har jag ändå fått göra saker med henne som att mata, leka, bära och trösta, vilket är jättebra. Även om hon har gått efter pappa i första hand och velat göra saker först och främst med honom. Så det känns faktiskt bra och fullt normalt.

I morgon torsdag blir det 2-års kalas med våra vänner. Det ska bli jätteroligt att få fira hennes första födelsedag med oss :)

4 kommentarer:

  1. Å, vad härligt att allt går så bra!! Är jätteglad för er skull!! Nu är det dax för oss att skicka ansökan om ny utredning till kommunen :) så vår lilla Adrian kan få ett litet syskon <3 känns sååå spännande och roligt. Ha en fortsatt fin tid tillsammans alla tre och snart fyra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort lycka till med syskonutredningen och er kommande resa!

      Radera
  2. Jättefint att läsa att det verkar flyta på bra för er. Tack för att du delar med dig av både när det är lite tufft och när det är underbart. Superfint namn ni valt till dottern! Passar så fint med storebrors namn också tycker jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hoppas att vår berättelse kan vara till både hjälp och glädje för andra :)

      Radera