söndag 10 april 2016

2-års kalas


Som jag skrev tidigare så är vi jätteglada och tacksamma att vi inte missade Alvas 2-års dag. Så vi hade förberett och tagit med presenter, ballonger och serpentiner från Sverige.

Men den stora bonusen var att vi faktiskt inte behövde fira henne helt själva utan vi kunde fira med våra vänner så det blev tom Alvas första barnkalas :)

Vi köpte två bakelser i en butik vid hotellet som fick ersätta tårtan. Barnen lekte en stund och vi öppnade presenter och sjöng för henne. Det blev väldigt lyckat!

Efter lunchen gick vi ut med Alva i vagnen för att hon skulle sova middag, det funkar bättre än att försöka få henne att sova inne. Vi passade även på att köpa de sista presenterna. Efter ett tag somnade hon äntligen och då var vi inte så långt ifrån hotellet och våra vänner var på väg att bege sig ut. Så vi gick och satte oss på en uteservering vid hotellet och beställde en öl och ett glas vin medan vi väntade på dem. Det kändes riktigt skönt och lyxigt!Våra barn synkade inte riktigt när det gällde middagsvilan, fast det gjorde inte så mycket. Vi gjorde iaf sällskap till lekplatsen som vi hade hittat dagen innan och efter en stund vaknade Alva och kunde också vara med och leka. Vi fick en riktigt mysig eftermiddag i solen, det kändes som en riktigt bra svensk sommardag!


När vi kom tillbaka till hotellet var det dags att att börja packa och sen äta middag. Vi försökte sen att gå och lägga oss i tid för vi skulle upp redan kl 5 nästa morgon. Men det var som fördömt att bli trött och kunna sova ordentligt.

4 kommentarer:

 1. Gud va kul att ni äntligen blivit 4!
  Jag undrar vilket språk pratar ni med Alva och hur går det att kommunicera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin! Tyvärr kan vi bara ett par ord på koreanska så vi pratar svenska. Det är såklart en av utmaningarna i början. Men små barn är otroliga på att lära sig språk. Vi märker redan att hon förstår en hel del och hon tycker om att härmas så hon har även lärt sig några svenska ord, fast de inte är supertydliga än så förstår vi vad hon menar. Vi hade tänkt använda oss en del av TAKK, teckenstöd, men det har inte riktigt blivit av än, det har varit så mycket annat. Men det kan man alltid ta in senare, det är aldrig fel :)

   Radera
 2. Grattis Alva!! Så fint att ni kunde få ha ett kalas för henne. Hoppas ni får pusta ut nu efter er flygresa. Tack att ni delar med er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att vår berättelse kan vara till stöd och hjälp och glädje för andra.

   Radera