söndag 6 mars 2016

Söndag och vårkänslor i Seoul

Idag är det söndag och solen skiner igen. Det har dock varit lite kallare, runt 10-12 grader, men med hjälp av solens värmande strålar kunde vi ändå för det mesta gå utan jacka idag. Vilken underbar känsla!
Eftersom det är helg så tänkte vi att det var bäst att undvika marknader och andra större turistmål som Seoul Tower och liknande då det lätt kan bli väldigt mycket folk där då. Så med tanke på det fina vädret tog vi en tur tillbaka till Children's Grand Park Seoul idag igen. Det blev en väldigt lyckad dag! Det är en stor park med stora fria ytor kombinerat med flera lekplatser, ett tivoli och ett zoo. Vi kom dit ca 10.30 och då var vi ganska ensamma där. Vi undrade var alla koreanska familjer var men det visade sig sen att de kom lite senare, efter lunch var det desto fler folk där men eftersom det är utomhus så funkade det bra ändå.

Viggo fick "träffa" sin tecknade-serie-favorit Tayo och hans kompisbussar! Lättare koreansk lunch, snabbnudelsoppa.


Inträdet i parken är gratis, men det tar de igen på biljettpriserna på karusellerna på tivolit. En barn- och en vuxenbiljett kostade 7500 won ca 50 kr!

Vi kan verkligen rekommendera ett besök hit för alla barnfamiljer som kommer till Seoul! Vi var lite osäkra på om det fanns ställen att äta på så vi stannade till på första bästa stället bara för att vi skulle få något i oss. Ett litet koreanskt ställe där man köpte snabbnuddlar i en burk och fyllde på med varmt vatten. Men det visade sig sen att det fanns både en food court där tivolit låg en liten bit bort bara och en food court i andra änden av parken, mellan djurparken och den stora nya lekplatsen. Ett tips om ni åker dit!I morgon är det dax för den stora dagen, dagen D, dagen då vi ska träffa vår dotter, Viggos lillasyster, för första gången. Redan kl 9 i morgonbitti ska vi infinna oss på SWS kontor så det blir till att ställa väckarklockan om vi ska komma upp i tid. Vi har inte riktigt kommit in i dygnsrytmen här än. Igår kunde inte Viggo somna så han somnade inte förrän kl 00! Vilket inte vi heller gjorde, fast det är väl iofs okej för vår del. Men Viggo var inte lätt att väcka idag, vi fick väl liv i honom först vid 9-tiden. Och i natt var det Måns tur att vakna och inte kunna somna om. Det är inte lätt att få till det med tidsomställningen :(

1 kommentar: