måndag 14 mars 2016

Sista dagen i Seoul

För den här gången i alla fall. Vi hoppas ju att vi är tillbaka om ett par veckor igen för att hämta hem lillasyster.

Sista dagen spenderade vi huvudsakligen i Itawon. Planen var att leta upp mannen som gör personliga tavlor för att göra en likadan tavla till lillasyster som vi gjorde till Viggo när vi fick honom. Först när vi kom dit så var det stängt och han var inte där. Men det slog oss att vi nog var ganska tidiga då vi såg att många affärer inte hade öppnat än. Vi gick en liten sväng och sen tillbaka till tunnelbanestationen där vi mötte upp en av de andra familjerna som också är här, de skulle också göra tavlor till sina barn. Vi tog en runda till i stadsdelen och titta de på lite andra saker för att sedan testa igen om mannen med tavlorna hade kommit.

Itawon är en lite mer internationell stadsdel och på gatan finns det sånna här skyltar från olika länder.

Vi gick bla in i en affär som såg ut som en barnaffär med massor av gosedjur. Det var nog saker främst till barn fast besökarna i affären var mestadels vuxna. Men det var lite roligt för våra barn att kolla runt där och vi fördrev lite tid.


Stor nalle!


Jättestor nalle!

När vi var klara i affären såg vi att mannen med tavlorna hade kommit och börjat öppna upp sin lilla "hudda". Vi begav oss dit för att beställa våra tavlor. Vi valde att göra en likadan som vi hade gjort till Viggo och visade mannen en bild från när vi var hos honom förra gången.


Familjen Grell gjorde likadan tavlor till sina barn.
Efter att vi hade beställt våra tavlor gick vi upp till parallellgatan där det finns en massa restauranger för att käka lunch. Vi var lite trötta på koreansk mat så vi valde ett ställe som hade pasta och hamburgare. När vi var klara med lunchen gick vi tillbaka till mannen med tavlorna som nu var klar med dem. Det var samma pris som för två år sedan, 20 000 wonn, vilket är ca 140 kr.

Om han inte är där när man är där kan man testa ett annat ställe, också i Itawon, det ligger under taket till huvudentrén till varuhuset Hamilton direkt vid uppgången från tunnelbanan.

På väg till lunch på restaurang- och bargatan i Itawon.

Sen hade nästan hela den dagen gått och vi sa hejdå till familjen Grell och tog tunnelbanan till Dongdaemund för att köpa skor till Viggo. Det blev ett par gympaskor för 20 000 wonn, som hittat!

Sen var det dags att bege oss hem till hotellet så att Viggo kunde hänga där en stund, leka lite och slappa innan vi skulle ut för att äta middag vår sista kväll.

Innan vi gick till rummet åkte vi upp till takterrassen på vårt hotell för att spana in den och utsikten över staden.

 Inte riktigt badväder just nu.

Men en fantastisk utsikt!

En miss vi gjorde var att vi inte gick till lekrummet. Så när vi skulle iväg sen kom Viggo på det och gick motvilligt med på att vi gick ut och åt först och leka i lekrummet när vi kom tillbaka. Vi hade sällskap med familjen Krång och skulle möta upp familjen Grell för att sedan bege oss till Myongdong och äta middag där. Det var en ganska lång promenad och helt plötsligt så hade Viggo somnat i vagnen. Inte mycket att göra än att låta honom sova. 

Efter en stund valde vi en restaurang och beställde mat och sen vaknade Viggo, fast inte på så gott humör. Han var nog helt slut efter alla intryck och upplevelser och längtade hem. Han började gråta och var smått hysterisk och ville bara till lekrummet på hotellet, inget annat vi lockade med fungerade. Men vi var ju tvungna att få i oss mat så jag tröstade så gott det gick och åt så gott det gick. När vi väl var färdigätna så lugnade han sig och ville spela på Ipaden. Sen var han glad igen och vi stannade kvar en liten stund till, drack upp våra öl och pratade med de andra familjerna. 

Väl tillbaka på hotellet var Viggo pigg och glad, tro det när han hade sovit en  timme sådär runt 19-tiden! Så han fick vara uppe och vi gick och la oss tillsammans 22.30, en sen kväll med andra ord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar