onsdag 30 mars 2016

Packlista med saker till barnen

 Nu ska väskorna snart packas igen!

Jag är en person som måste ha koll och planera. Så jag har ända sen vi kom hem funderat på vad vi behöver packa med oss på vår andra resa och sen vi fick besked om resan har jag ännu mer funderat på detta och skrivit en packlista samt varit och handlat sådant vi saknar.

Igår tog jag fram lite av de nya kläder jag har köpt till henne och tvättade upp. Det är väldigt olika hur mycket kläder och saker man får med barnet vid överlämningen, det är helt upp till fostermamman. Vi fick ganska lite kläder med till Viggo. Tre par ombyten ("mjukiskläder"), tre par pyjamasar, ett par lite för små jympadojor och en täckjacka (inte så varm). Det är helt okej att inte få mer än så men det svåra är att man inte vet. Vi hade inte så mycket med oss i klädväg till Viggo så kläderna räckte inte riktigt till för tiden vi var där och dessutom slog vädret om och blev kallare och vi hade inte varmare kläder med oss till honom och han fick inte med sig det heller. Så den här gången tänker jag "sejfa" lite och ta med oss mer än vad vi förmodligen kommer att behöva för de dagar vi är där. Jag kommer även att ta med bra utekläder så att man kan vara ute i alla väder, tex överdragsbyxor, skaljacka och mössa. Med Viggo var vi ute varje dag och även lekte på en lekplats, då behöver man bra kläder för det och barnen smutsar lätt ner sig så man behöver oftast minst ett ombyte per dag plus extrakläder om det händer en "olycka" av något slag.

När det gäller andra "barnsaker" så är det bra att ta med sig lite av varje tex haklapp, våtservetter, spillfri mugg, matskålar och skedar. Välling behöver man inte ta med sig, man får mjölkersättning av SWS som barnen är vana vid och sen får man vänja dem vid vår välling när man kommer hem. Nappflaskor verkar också alla få så det behöver man inte heller ta med sig. Om ni vill köpa sånna här saker i Seoul så kan det vara lite svårt att hitta affärer som säljer den typen av saker. Det finns dock en del i större mataffärer som tex E-mart, på Toys r us som ligger i Lotte varuhuset vid Jamsil station och i vissa affärer på "leksaksgatan" i Dongdaemun där man kan köpa den här typen av saker.

Leksaker behöver man också ha när man är där med barnet. Om man inte reser hem om till Sverige så finns det massor av billiga och fina leksaker att köpa på "leksaksgatan" i Dongdaemun så det rekommenderar vi att man åker dit och shoppar. Nu har ju vi åkte hem om så då tänker vi att vi tar med oss ett par lämpliga leksaker hemifrån som inte är så skrymmande och sen hinner vi förhoppningsvis köpa något litet till när vi är där.

 Det här hade vi med och köpte i leksaksväg till Viggo när vi hämtade honom. Det kändes som mycket då men det var inte så mycket att roa honom med när vi väl fick honom.

Sen är det också bra att ha med sig ett litet "barnapotek", tex Alvedon eller Ipren, vätskeersättning och hostmedicin.

Bärsele är ovärderligt tycker vi när man har ett litet nyfått adoptivbarn. Bärselen är ett smidigt sätt att bära på barnet och ändå ha två händer fria och i en storstad som Seoul med mycket folk är det ett väldigt bra sätt att ha barnet med sig på. Det är också jättebra för anknytningen i början och ett bra sätt att få dem att somna. Men när vi hämtade Viggo var vi inte vana vid tyngden att bära runt på ett 13 kg tungt barn och gå de långa sträckorna i backarna i Seoul. Tillsammans med för lite sömn och mat orkade vi inte riktigt det så vi fick låna en enkel sulky av SWS. Så den här gången tänker vi att vi ska ta med oss vår sulky så att vi kan använda den om vi behöver. Men bärselen var oumbärlig när vi reste hem. Till Viggo hade vi en Tula Toddler men nu har vi bytt till en Ergobaby 360, där kan man ha barnet även framåtvänt på magen samt på höften. När man har haft barnen ett tag så är bärselen fortfarande användbar, men då vill de gärna se framåt.

Så här ser vår packlista ut än så länge:

TILL BARNET
Filt
Kudde
Skor
Kläder
Jacka
Mössa
Leksaker: Klossar, stapelbara burkar, keyboard, köp något mer om vi hittar i Seoul typ väska
Vattenflaska med sugrör
Barngröt
Burk/skål till gröt till resan samt sked
Haklapp
Blöjpåsar
Spillfri pipmugg
Vällingdoserare
Våtservetter
Presenter: Trämat som går att dela, lera, bok (köp på Kyobo)
Ballonger
Tårtljus
Serpentiner 
Vätskeersättning
Ipren
Sulky
Bärsele

1 kommentar: