lördag 26 mars 2016

Första födelsedagenDen 7 april fyller lillasyster år. 2 år. När vi fick vårt barnbesked var vår förhoppning att vi skulle hinna hem med henne innan hennes 2-års dag men det är på håret att vi precis missar det. Vi reser hem den 8 april. Nu hade det ju inte blivit något stort kalas ändå då vi inte hade hunnit vara hemma så länge med henne i vilket fall som helst. Men hemma är alltid hemma och vi hade iaf kunnat fira  hela vår lilla familj. Men vi kan ju inte strunta i den, alla födelsedagar är viktiga och den första med sitt adopterade barn känns extra viktig, för mig har det att göra med att man har missat tidigare födelsedagar i ens barns liv. Så vi får helt enkelt fira henna i Korea :)

Så vi tänkte att vi tar med oss lite presenter från Sverige, ballonger, serpentiner och födelsedagsljus och fixar någon form av kaka och firar henne där. Det tror vi kan bli ett fint och roligt minne att ha senare i livet. Nu ska jag bara fundera ut vad för presenter som hon kan tänkas gilla och som inte är för skrymmande. Det räcker ju med ett par stycken, det är ju grejen i sig som är viktig. Om ni har någon bra idé eller tips så tar jag gärna emot dem :)

3 kommentarer:

 1. Vi firade våra grabbar på plats i Taiwan och köpte presenter där. Vi köpte en bok med barnsånger (med ljud) och två pekböcker med kinesiska tecken. Det är saker som de haft mycket glädje av och som också blir fina minnen tänker jag. Så det är mitt tips - saker från Sydkorea :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra tips! Vi köpte sånna böcker på förra resan som vi har här hemma nu. Men jag har faktiskt funderat på att antingen ta med någon av dem och slå in som present eller så köper vi någon till när vi är där :)

   Radera
 2. Vilken fin tanke! Jag tänker spontant en minnessak, kanske ett halsband med ett guldhjärta eller så. Som hon även kan ha när hon blir större/vuxen, och som då blir "det fick du din första födelsedag efter att vi äntligen fått hämta dig."

  SvaraRadera