torsdag 10 mars 2016

Andra träffen

Jag och Viggo utanför SWS kontor. Tänk att vi stod här och tog ett likadant foto utan honom för drygt 2 år sedan.

Så blev det äntligen torsdag och dags för vår andra träff med vår dotter! Viggo har pratat en hel del om torsdag och lillasyster. Han tycker nog att det är roligt och spännande men samtidigt väldigt konstigt och overkligt. och såklart får hon inte leka med de leksaker som han har ;) För vår del gick mötet väldigt bra med vår lilla tjej. Hon var glad och vi fick leka, busa och hålla henne. Men hon var inte riktigt lika sprudlande och avslappnad som när vi träffade henne hemma hos fostermamman. Men det är ju inte så konstigt att hon är mer avslappnad hemma än i ett rum fullt av leksaker på en plats där hon bara har varit ett par gånger. Och samma saker som fångade hennes intresse förra gången var inte alls intressanta idag. Vi har märkt att hon är besatt av papper och kartonger precis som fostermamman berättade när vi sågs förra gången. Idag gick hon runt med två tidningar som hon inte släppte en enda sekund under träffen ;) Annars fick vi både hålla henne, bära henne, busa, kittlas och kramade oss gärna :)

På Kyobo Book store.

Viggo har sovit dåligt de senaste dagarna vilket har inneburit att vi också har gjort det så därför har det blivit att vi har sovit länge på morgnarna. Men innan träffen idag hann vi iaf med ett planerat besök på Kyobo Book store som ligger bara ett par gator från vårt hotell. Vi köpte en ny variant av en Pororo bok med ljud som vi köpte till Viggo förra gången, Viggo har tuggat och haft sig på sin så den funkar inte så bra längre. Till lillasyster köpte vi även en bok om tandborstning med ljud. Och Viggo fick också en bok och en leksaksklocka. Även om man inte kan koreanska och barnen inte kan läsa så har pekböckerna med ljud varit väldigt populära hemma hos oss så vi kan verkligen rekommendera ett besök i en bokaffär när man är här!

På väg från tunnelbanan till SWS passerade vi hotellet som vi bodde på när vi hämtade Viggo.

Sen var det dags att påbörja den långa tunnelbanefärden till andra sidan av stan och SWS kontor. Resan tar drygt 45 min. Väl framme var det dags för lunch och vi valde att äta i en av restaurangerna som ligger mittemot SWS, Ban Ban, det var gott. Vi lyckades tom hitta en maträtt som Viggo gillade! En biff med ägg, för honom var det som att få hans efterlängtade köttbullar ;)

På den här platsen en liten bit från SWS hade vi en av våra träffar med Viggo. Alldeles själva! Det var både läskigt och underbart :)

Efter träffen med lillasyster passade vi på att gå till lekplatsen som vi hängde på flera gånger när vi hade fått Viggo som ligger en liten bit från SWS. Men det var ganska sent på eftermiddagen och Viggo var ganska trött efter dagen även om vi inte hade gjort så mycket, men det är många intryck och det tar på krafterna att resa. Så det blev bara en kort lekstund och sen gick vi mot tunnelbanan. Stationen låg precis vid Lotte så vi passade på att handla lite mat med oss hem för att slippa gå ut och äta på restaurang. Planen var att laga spagetti med köttfärssås men köttfärsen kostade 700 kr/kg (!) så det blev ingenting med det. I stället hittade vi korv och makaroner till Viggo och vi köpte lite färdig mat utan för kassorna som vi sedan värmde hemma. Det blev en riktigt god middag för hela familjen!


 På den här lekplatsen bredvid den stora glaskyrkan ett par kvarter från SWS hängde vi med Viggo och de andra svenska familjerna som fick sina barn samtidigt för drygt 2 år sedan. Nostalgi och gamla minnen som väcks till liv! Vi berättar om alla platser och allt vi gjorde när vi var här för Viggo men det är svårt att veta och uppfatta vad han egentligen minns.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar