torsdag 18 februari 2016

Tid för första träffen

 Första mötet med storebror - den bästa dagen!

Den 3 mars reser vi mot Seoul, Sydkorea, den 4 mars är vi på plats lokaltid, den 11 mars ska vi infinna oss i domstolen. Sen har det saknats ett viktigt datum, datum för den första träffen. Men häromdagen fick vi äntligen veta vilken dag och tid vi ska träffa vår dotter och Viggos lillasyster för första gången! Den 7 mars kommer alltid bli ett datum vi kommer att minnas, den första träffen är så unik och speciell. Då kommer vi att få åka hem till fosterfamiljen där hon nu bor och träffa henne. Vi får tillfälle att lära känna henne lite grann och ställa frågor till fostermamman.

Just nu befinner sig ett par andra svenska familjer nere i Seoul för att träffa sina barn för första gången och infinna sig i domstolen. Det är underbart att få uppdateringar från dem i vår messenger-grupp hur det har gått på deras träffar och se bilder från vackra Seoul. Sammanlagt är vi 8 familjer som har domstolstid inom spannet av ett par veckor varav vi tillhör de familjerna som har domstolstid sist. Så vi kommer kontinuerligt att kunna få uppdateringar från de andra familjerna fram till att vi reser vilket är toppen. Det ska också bli jätteroligt att träffa de familjer som är på plats samtidigt som oss.

Nu börjar det bli pirrigt och jag längtar jättemycket tills vi ska åka. Jag planerar och skriver listor för de sista förberedelserna och packlista med saker som vi behöver ha med oss. Hoppas att tiden går fort nu!

7 kommentarer:

 1. Åh vad spännande, snart dags! Har ni bestämt hur storebror följer med eller ej på resorna? All lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det verkligen! Storebror följder med på första resan. Då är vi iväg 10 dagar och passar på att upptäcka Korea tillsammans med sonen. Den andra resan stannar storebror hemma i vårt hus tillsammans med mormor och moster. Så åker vi en snabbresa på 4-5 dagar och hämtar lillasyster.

   Radera
 2. Så himla spännande!!
  Vi reser troligtvis veckan efter er, så jag förstår känslan :)
  Stort lycka till med de sista förberedelserna nu. Ska bli spännande att följa er i Sydkorea.

  https://tvablirsnartfyra.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å va underbart! Det är ju verkligen snart :D Detsamma, ser också fram emot att följa er resa. Ni kommer ju att vara borta lite längre än oss :)

   Radera
 3. Så härligt att ni har fått ett datum som ni ska få träffa er dotter! Vi ska åka och hämta vår son i Indien ungefär samtidigt. Väntar bara på att visum ska bli klart för att kunna spika datum. Det är vårt första barn och det är så nervöst och spännande. Sitter och googlar packlistor+adoption på nätet för fullt för att försöka få grepp om vad man behöver ha med sig till en 14-månaders. :) Lycka till med allt!

  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Grattis! Hoppas att visumet blir klart snart. Nä det är verkligen inte lätt att veta vad man behöver ta med sig. Förutom att man ska få barn för första gången och typ inte vet nånting så ska man dessutom få ett äldre barn med andra behov och dessutom å andra sidan jordklotet. Det är ju också väldigt olika beroende på hur processen ser ut i landet, hur länge man ska stanna med sitt barn i landet osv. Jag skrev ihop lite tips efter vår första resa om det kan vara till någon hjälp :) http://varnyafamilj.blogspot.se/2014/01/vad-far-man-och-vad-behover-man-ta-med.html

   Radera
 4. Tack för tipset! Ska absolut kolla in länken! Visumet är på väg nu med posten enligt ambassaden och resa är inbokad till den 5/3! Nu börjar nervositeten stiga minst sagt.... �� /Louise

  SvaraRadera