måndag 4 januari 2016

Nytt år nya besked!Man svarar alltid alla efter barnbeskedet att man inte får höra något förrän de ringer om resebeskedet. Men det stämmer inte alltid. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så fick vi för ett tag sen ett mejl med några bilder och info om att lillasyster hade fått vår pekbok och film. För några dagar sedan fick vi en ny och glad överraskning, ett mejl från AC om att vårt ärende hade lämnats vidare till domstol den 11 december!

Utifrån det AC skrev på sin hemsida nyligen (se tidigare inlägg) så blev vi lite osäkra på hur lång tid vi nu egentligen kan förväntas vänta tills vi har vår domstolstid så vi ringde dem för att dubbelkolla. Då sa de att det kan ta upp till 2 månader tills att vi får vår veta när vi har en domstolstid, alltså samtalet om resebesked om när själva domstolstiden är och då vi ska infinna oss i landet. Det är ett antal veckor fram i tiden efter det samtalet, ca fyra veckor eller längre, som vi sedan ska vara i domstolen. Nu börjar det verkligen närma sig! Det börjar kännas både pirrigt, nervöst och overkligt, kommer det verkligen att hända, ska vi åka till Seoul igen, ska vi få en dotter, en lillasyster?!

Mycket är redan fixat men det finns fortfarande en hel del som behöver ordnas inför att vi ska bli en tvåbarnsfamilj. Saker som behöver vara på plats när vi kommer hem. Och när vi väl får det efterlängtade samtalet med resebeskedet så är det fullt upp med planering inför resan så då hinner man inte med så mycket annat. Så det är lika bra att börja beta av listan med saker som är kvar att fixa. Den här gången vill jag vara så förbered jag kan och kunna ta saker med lite mer ro och lugn.

1 kommentar:

  1. Hej, va roligt att det går framåt.
    Förlåt om jag är lite trög nu men hur långt mellan barnbesked och första resebesked förväntar ni er? På ett ungefär? Sen är det ju ex antal veckor däremellan sen ju.
    /Sandra

    SvaraRadera