onsdag 13 januari 2016

Det efterlängtade beskedet!

Igår var både den sämsta och bästa dagen. Min moster dog sorgligt nog strax före jul och igår var det hennes begravning, så otroligt sorgligt och jobbigt, jag grät floder. Men det var skönt att sedan samlas med familj och släkt efteråt och fika och prata och alla undrade såklart hur det gick och när vi skulle få åka och hämta vår dotter. Strax före att vi skulle bege oss hemåt vibrerade mitt aktivitetsarmband på handleden och jag såg att jag hade fått ett mejl från vår handläggare på Adoptionscentrum. Jag kände direkt att det måste vara något speciellt eftersom hon hörde av sig så jag tog upp telefonen och öppnade mejlet. Och det var som jag hoppades på, det stod att de hade glädjande besked om att vi har fått vår domstolstid, den 11 mars ska vi vara där :D Jag visade min man mejlet och vi försökte smälta informationen. Men vi kände att det inte riktigt var rätt läge att ställa oss upp och berätta för alla om vår glädjande nyhet, det var min mosters dag igår och inte vår. Så vi ringde våra familjer senare på kvällen i stället och berättade de glädjande nyheterna.

Det var verkligen en surrealistisk dag igår, mitt i all sorg så fick vi det bästa beskedet man kan få om man väntar barn genom adoption.

Snart sitter vi här igen och väntar på att få träffa domaren som ska avgöra om vi är lämpliga som föräldrar till vår flicka.

Och snart ska vi få ha det där magiska första mötet med vår dotter som vi hade med sonen för drygt två år sedan. Längtar!
 

11 kommentarer:

 1. Åh vad kul!! Grattis :)

  SvaraRadera
 2. Stort grattis! Förstår dock att just sen dagen måste känslorna varit mixade. Efter er domstol hur lång tid tar det innan ni får göra resa nummer 2 och hämta er dotter och ta med henne hem till Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Ja det kändes lite konstigt, man ville ju liksom att det skulle vara min mosters dag samtidigt som det är fantastiskt att det kan komma glädje mitt i sorgen.
   Det är osäkrare nu hur lång tid det kommer att dröja innan vi får besked om att vi kan åka och hämta vår dotter. Det tar åtminstone två veckor efter att domslutet är taget och inlämnat av domaren, en standard tid precis som vi har här i Sverige. Sen måste de få kontakt med bioföräldrarna som ska delges domslutet. Ibland är det svårt att få tag i dem och då drar det ut på tiden. Våra vänner som hämtade sin dotter i november fick vänta 6 veckor.

   Radera
 3. Grattis till resebesked! <3
  Tänk att ni snart träffar er dotter för första gången!
  Spännande också att era barn ska få varandra som syskon.

  Kan tänka mig att det verkligt blir blandade känslor med två så olika händelser under samma dag.
  Vi har en liknande "blandade känslor"-dag, fast nästintill tvärtom.
  När vi gjorde vår sista ivf och jag testade negativt på morgonen, kom sms om att mitt kusinbarn fötts. Outhärdligt den förmiddagen men så här i efterhand är det ju glädjen från senare den dagen som hänger sig kvar.

  Grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Lina! Det känns lika overkligt och svårt att greppa den här gången. Inte förrän man står där och ser henne kommer det att börja sjunka in. Det ska bli så spännande och roligt och se sonens reaktion han har ju hela tiden varit glad för det hela och lillasyster har redan en plats i vårt hem enligt honom. Får se om han tycker det när hon vill ha hans leksaker ;)

   Ja det är svårt att veta hur man ska känna när det blir två så starka motsatta känslor på en och samma dag.

   Radera
 4. Ett stort grattis till det glädjande beskedet! Äntligen!
  Tänk, två månader kvar och sedan är ni där. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Ja helt plötsligt är man där, då är all väntan nästan glömd :)

   Radera
 5. Stort grattis till resebeskedet!
  Tänk så underbart att ni snart ska få träffa er dotter :)

  SvaraRadera