tisdag 8 december 2015

Fler språkutvecklingstips för adoptivbarn - Babblarna!Här kommer ett tips till när det gäller barns språkutveckling - Babblarna. Det var min syster som köpte en bok till sonen när vi precis hade kommit hem med honom som introducerade oss för Babblarnas värld. Babblarna utvecklas och säljs av Hatten förlag. Så här beskriver de böckerna om Babblarna:
Välkommen in i Babblarnas värld!
Babblarna är ett gäng färgglada figurer som gör språkträning till ett spännande och lekfullt äventyr. Den pedagogiska plattformen är Karlstadmodellen och språkträningen riktar sig till barn i tidig språkutveckling. Babblarna älskas av alla, stora som små och ingen tänker på att det är just språkträning det handlar om i leken och äventyren i Babblarnas värld. Babblarna pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn. Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata så tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket. 


De fina illustrationerna och de enkla texterna i böckerna om Babblarna var perfekta den första tiden att läsa för sonen. Av min syster fick han också alla Babblarna som små figurer i gummi. De har också varit väldigt populära! Trots att sonen nu förstår och kan prata språket så tycker han fortfarande mycket om Babblarna, både böckerna och figurerna. Vi har även en bok som heter Fingerresan med tillhörande CD-skiva och en ask med babblar-figurer med olika "ljud-namn". Det finns även appar, sånger och videor på Youtube som också är väldigt poppis.

På sonens dagis har de den här terminen fått köpa in material med Babblarna som de framförallt använder på samlingen. Personalen har berättat att det är väldigt poppis bland barnen :)

3 kommentarer:

 1. Jag var tvungen att youtuba dessa babblare. Ganska fort kunde jag konstatera att detta nog är en av de här grejerna vårt barn liksom många andra barn kommer ÄLSKA men jag som vuxen ha supersvårt för, haha. Men samtidigt kan jag tänka mig att om det får vårt barns språk att utvecklas och får vårt barn att känna glädje så kan väl jag lära mig att älska det ;)

  Det verkar ju vara ganska likt teletubbies (huuuvaligen) fast ännu mer pedagogiskt och med lite mer tanke bakom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi tyckte Teletubbies var heeelt sjukt innan vi fick barn, baserat på det lilla vi hade sett förut. Men det e faktiskt inte så tokigt som man kan tro, visst är det tjatigt men det är väldigt pedagogiskt och de små barnen älskar dem. Vi är verkligen inte sånna som vill använda TV:n som "barnvakt" men ibland behöver alla, inkl barnen, lite lugn och ro och det var så skönt när sonen började gilla Teletubbies och det första han faktiskt kunde sitta en lite längre stud och titta på.

   Radera
 2. ... och tack för tipset! :)

  SvaraRadera