tisdag 27 oktober 2015

Projekt: Barnrum

Så här såg sonens rum ut tills härom veckan, nu står det garderober på väggen där byrån står. 

Ett av mina intressen och en av de saker jag längtade efter med att få barn var att få inreda barnens rum. Sonens rum gjorde vi i ordning innan vi hämtade honom, fast ganska sent. Det kändes konstigt och otillåtet att få inreda det där barnrummet men när det började närma sig resan så fick vi ju såklart tillåta oss att göra det.

Nu måste vi ju fixa ett rum till lillasyster. Det hade inte varit så komplicerat om vi hade haft ett extra rum, men vi bor i ett ganska litet hus byggt 1950 så det finns bara två sovrum. I ett tidigare inlägg skrev jag om våra planer hur vi ska lösa det här. Ett ganska stort renoveringsprojekt på hela vår ovanvåning där vi ska minska badrummet och göra om klädkammaren till ett större rum till lillasyster. Förutom det så måste vi ju göra av alla kläderna som nu är i klädkammaren så nu håller vi på att fixa med garderober i vårt och sonens rum. Det har inneburit en massa jobb som att spackla och måla, både väggar och tak. Vi har kommit en liten bit på vägen men det är en bra bit kvar.

När det kommer till barnens rum så ska sonen få lite andra möbler och lillasyster ska få ta över en del av hans möbler, de som får plats. Samtidigt ska vi måla om på sonens rum.

Tiden går och tiden är också knapp, det är inte mycket tid man har på helgerna att fixa och man behöver hitta på något roligt med sonen också, inte bara renovera. Och sen vet vi inte om hantverkarna dyker upp om två veckor och gör det stora jobbet med rivning och uppbyggnad av nytt rum och toalett. Förutom att vi känner oss lite stressade över att få allt klart i tid och inte ha en ofärdig renovering när vi väl får resebeskedet så kommer ROT-avdraget att minskas efter årsskiftet så vi måste få allt klart i år.

Just nu är det stökigt och halvt kaos på ovanvåningen och värre kommer det att bli. Jag längtar verkligen till allt är klart och jag får börja med det roliga, inreda! Pynta och göra fint till lillasyster, och storebror :)

1 kommentar:

  1. Det ska bli spännande att se resultatet :)

    Jag och mannen har varit lite kluvna, å ena sidan velat ställa in den färdigmonterade sängen i barnkammaren, tänkt att det är nånstans att tanka energi, å andra sidan inte velat ha ett tomt barnrum att titta in i varje dag.

    Men nu har vi en inneboende ytterligare en månad i barnrummet så vi skjuter funderingarna framför oss ett tag till :)

    SvaraRadera