tisdag 6 oktober 2015

Göra en egen pekbok


När vi adopterade Viggo så la de till en sak under processen som vi ytterligare skulle göra. En pekbok med bilder på familjen, hemmet etc. För de som redan var mitt uppe i processen och väntade på resebesked så blev de lite stressigt att få fram det. Och för oss så blev det dessutom strul med leveransen och vi hade svårt att få tag på företaget där vi hade beställt den. Så vår pekbok kom ner ganska sent, nära inpå att vi fick åka. Och när vi kom dit så visade det sig att Viggo inte hade fått sin pekbok, den låg kvar på kontoret :( Men vi fick iaf med oss den hem så den finns kvar som ett minne.

Den här gången vill jag därför vara ute i mer god tid nu när jag vet om att det ska göras från början. Det känns viktigt och betydelsefullt att barnen får de här böckerna. Det är ett bra sätt för fosterfamiljen att förbereda barnen på den nya familjen och det blir alldeles säkert lättar för barnen när de väl träffar oss att de känner igen oss från bilderna i boken.

Den här gången väljer jag inte Lookibooki som sist då jag inte vågar riskera att det blir strul med leveransen igen och jag orkar inte med sånt strul. I stället valde jag att göra den hos Fotoklok.se och jag blev väldigt nöjd med resultatet :)

Det är inte så lätt vad man ska välja för bilder dock när man gör en sån här bok. Jag frågade i Sydkoreaforumet på Facebook och jag har försökt att ge tips och råd till andra som har frågat efter vi gjorde vår. Vi har valt en del bilder på oss själva blandat med bilder på huset, bilen, leksaker och lekplats. Vi har även tagit med ett par bilder på nära släktingar som mormor och moster. Annars tycker jag att det är väldigt svårt att fylla ut 18-20 sidor med bilder. Förra gången hade vi inte Viggos rum klart men vi hade några detaljbilder vi kunde ta med iaf. Den här gånger är heller inte barnrummet klart så vi tog en bild på Viggos säng och skrev "Bed" och på ett par leksaker och gosedjur i Viggos rum. Självklart tog vi även med n bild på zebrorna, snuttefilt-djuren, som lillasyster ska få :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar