söndag 20 september 2015

Tre blir snart fyra

Nu när vi snart ska bli fyra, känns lite konstigt att säga det, så behöver vi också mer plats. Vi har bara två sovrum i vårt hus så vi har funderat länge på hur vi ska lösa det, flytta eller bygga om. Vi bor i en väldigt populär ort så det finns knappt några hus till salu och de få som kommer ut går åt som smör i solsken och till hutlösa priser. Så vi fick lägga ner det spåret för nu iaf. I stället får vi försöka göra plats till lillasyster i huset vi bor i nu.

Vi bor i ett kedjehus från 1950 med två plan och källare så det är inte sådär superbra planerat. Sammanlagt på alla plan har vi ganska stor yta men det är inte så optimerat för en större familj. Men det är många av de familjer som bor i de 19 hus som är likadana som har både två och tre barn, så det går att lösa.

På vår ovanvåning har vi två sovrum, badrum och en klädkammare. Klädkammaren är det flera familjer som har som barnrum till mindre barn. Det är vår plan också att göra. MEN vi vill göra den lite större. Rummet är nu L-format och har en snedvägg från golv till tak längs ena väggen, så det är ganska trångt och opraktiskt som det är idag. Så vår plan är att minska badrummet som ligger vägg i vägg till att bara bli en toalett med handfat på 1,5 kvm. Mer än så behöver vi inte ha där, vi har ett större badrum på nedanvåningen. Då kommer rummet till lillasyster bli större, vi får ståhöjd i hela rummet och det blir rektangulärt ist.

Här är några lite äldre bilder på vår klädkammare som vi ska göra om till barnrum till lillasyster. Det är väggarna till höger på den högra bilden som ska rivas in mot badrummet.


Så vi har nu tagit in offerter för att se vad kalaset kan kosta, om vi har råd att få hjälp med det mesta eller om vi måste göra en del själva. Väggar ska rivas, ny vägg ska byggas, golv och väggar ska kaklas, avlopp ska flyttas m.m. Förutom det arbetet så måste göra plats för alla kläder som nu inte längre kommer att få plats i klädkammaren så det blir en kedjeeffekt av det hela som innebär en massa andra mindre projekt.
Så det är mycket som ska planeras, beslutas och utföras under hösten/vintern. Och vi känner att det är lika bra att dra igång allt så snart det är möjligt för man vet aldrig när man får sitt resebesked och vi vill inte så gärna vara mitt uppe i en renovering när vi ska hämta lillasyster :O


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar