fredag 21 augusti 2015

Om familjerna i Kenya i media

SVTs Afrika korrespondent skrev igår en artikel om det fruktansvärda läget för familjerna som riskerar att förlora sina adoptivbarn i Kenya. Han har träffat familjerna i Kenya men de vill som sagt inte ställa upp i media själva för att inte störa processen. Här kan ni läsa artikeln. Jag tycker att den är jättefint och bra skriven. Och i morse hade Gomorron Sverige ett inslag om situationen.

Det jag tänker på mest just nu är det fruktansvärda att barnen ska tas ifrån familjerna under processen och sättas på det statliga barnhemmet CWSK. Det gör så ont i mitt hjärta! Jag kan inte ens föreställa mig hur smärtsamt det kommer att vara för dem och hur traumatiskt det kommer att bli för barnen. Hur förklarar man och förbereder man barnen för det här?! Fruktansvärt och obegripligt!

Man önskar att man kunde göra något men tyvärr finns det inte det. Jag hoppas bara att det går så snabbt och smärtfritt för alla inblandade som möjligt.

Jag tänker också på de andra familjerna som befinner sig i sin adoptionsprocess i Kenya, de måste också känna oro och osäkerhet för om något liknande även kan hända dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar