fredag 14 augusti 2015

Äntligen, nu är vi på väg!


Den här bilden får symbolisera att vår resa har startat på riktigt.Det är från i sommar när vi åkte ångtåget på Österlen. Viggo älskar tåg!

Nu har våra papper äntligen skickats till Korea! Nu börjar den riktiga väntan, väntan på vårt barn, väntan på ett syskon till Viggo. Wow, nu börjar det bli pirrigt! De har inte så många ansökningar i Korea för tillfället så det kan gå riktigt fort till att vi får barnbesked, 1-2 månader har adoptionsorganisationen sagt. Sen är det tyvärr fortfarande lång väntetid på att få resa, 7-12 månader, pga den byråkratiska processen, få domare i domstolen och att det inte är prioriterade ärenden. Men snittet verkar ligga på 8-9 månader på att få resebeskedet. Sen är det 1-2 månader därefter som man har sin domstolstid och sen tar det 2-5 veckor därefter innan man får barnet och kan åka hem tillsammans som en familj.

Vår utredning blev godkänd i nämnden i april så det tar ett bra tag att få i ordning allt pappersarbete för att kunna skicka till landet och då har vi ändå skyndat på så mycket vi har kunnat. Det är ganska frustrerande i den här processen och sättet att få barn på, all väntan och tid allting tar att genomföra. Men nu har vi nåt en ny milstolpe i den här syskonadoptionsprocessen och det är vi jätteglada för!
Hoppas att fler där ute som väntar och längtar efter sitt längtansbarn också har kommit framåt i processen, jag tänker på er och håller tummarna för er.

6 kommentarer:

 1. Stort grattis till denna stora milstolpe, då kommer säkert BB väldigt snart och sen börjar den sega väntan men då vet ni ju vem man väntar på iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja nu är jag tuff och tänker att det inte kommer bli så jobbigt med väntan på att få åka, men det kommer det garanterat.

   Radera
 2. Grattis! Så skönt att ni äntligen har fått iväg era papper. Håller tummarna för att allt ska gå snabbt för er nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det hoppas vi också, jag börjar verkligen bli nervös och förväntansfull nu :)

   Radera
 3. Så roligt!! Hoppas BB kommer snabbt så Viggo får ett härligt syskon att busa med ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas vi också! Och att han kommer att förstå det hela och bli glad för ett litet syskon :)

   Radera