tisdag 26 maj 2015

Årets träff med Korea-gänget


Vi försöker att ta ett gemensamt foto av alla barnen varje gång vi ses. Det är inte det lättaste att få fem stycken 3-åringar att sitta stilla, bredvid varandra, titta in i kameran och vara glada! Alla föräldrarna stod och tjoade och hojtade och lyfte tillbaka alla som smet iväg ;)

Hela Kristi Himmelfärds helgen spenderade vi tillsammans med "Korea-gänget", fem barn (plus en storebror) och deras föräldrar. Ett helt underbart gäng som är lika härligt att träffa varje gång :) Det som är extra roligt att se är hur bra våra småkillar leker ihop trots att de inte har träffats så många gånger. Den här gången lekte de för första gången tillsammans och inte bredvid varandra och hittade på en massa bus, det var riktigt kul att se! 

Vi är ju tre familjer som bor i Malmö/Lomma, en familj bor i Stockholm och en i Sundsvall. Sundsvalls-familjen bodde hemma hos oss och Stockholms-familjen hemma hos en av Malmö-familjerna. De kom ner redan på torsdagen och då hängde vi var för sig under dagen och träffades först allihop på kvällen hemma hos oss. Vi hade superfint väder så i hängde i trädgården nästan hela kvällen. Barnen körde runt på Viggos alla fordon och lekte och hade hur kul som helst. Vi vuxna kunde sitta i, ganska, lugn och ro och prata och umgås i solen på altanen. Och efter 1,5 års erfarenhet som småbarnsförälder har man lärt sig ett och annat så barnen fick äta första och sedan kunde vi vuxna äta i lugn och ro, plus att det är lite lättare för alla att få plats runt borden.

På fredagen åkte vi över bron till Köpenhamn. Även fredagen bjöd på fint väder. Det blev lite uppdelat så vi och Sundsvalls-familjen var hela dagen på Zoo och de andra hängde på stan och i en park. På kvällen träffades vi hemma hos en av Malmö-familjerna.

På lördagen var det åter kallt och grått väder. Men vi hade planerat in att träffas i skogen och leka och grilla så det var helt okej, lite ruggigt bara men barnen bryr sig ju inte :) På kvällen blev det middag hemma hos den andra Malmö-familjen.

När söndagen kom var vi ganska trötta efter sena kvällar och mycket aktiviteter och stoj som det blir med så många familjer och barn. Så vi och Sundsvalls-familjen hängde hemma hos oss hela dagen och tog det lugnt. Sen var det dags att säga farväl till alla. Men vi ses snart igen :)

Ett hett tips är att låta barnen äta först. Mätta och nöjda barn som sedan kan springa iväg och leka :)

Hel gänget föräldrar, förutom fotografen, på middag i vår trädgård. 

Nästan alla barnen på en och samma bild!

Busungarna försöker mata getterna på Zoo i Köpenhamn.

Best friends forever on the top of the world!

Korvgrillning i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar