onsdag 29 april 2015

Psykologtest del 1 check!


Igår var vi och gjorde de nya obligatoriska psykologtesten som Sydkorea numera kräver. Såklart inget man ser fram emot att bli granskad ännu mer men jag kan på ett sätt förstå att de kräver det då det ger en djupare bild om vem man är som person än utredningen som görs av Socialen. Men frågorna var rätt knasiga, iaf i det ena testet. En massa frågor om man hade vanföreställningar, hörde konstiga röster, såg syner, om det var någon som var ute efter en, om man tänkte på eller drömde om sex jämt, om man hade konstiga sexpreferenser, om man tyckte om eld, om man hade skakningar, ont uppe på huvudet osv. Och mååånga frågor var det! Det ena testet var på över 560 frågor och det andra på över 170 frågor. För mig tog det drygt fyra timmar (!), men för Måns gick det fortare, han var nog klar en timme före mig. Man var rätt mör i både huvudet och handen efteråt efter allt kryssande.

Det här var alltså del 1 av psykologutredningen. Nästa vecka ska vi dit enskilt och gå igenom testresultaten och ha ett samtal som blir ett utlåtande från psykologen. Puh! Och sen är det bara till att hala fram den stora plånboken och hosta upp 16 000 kr. Det är visserligen liten droppe av den stora totalsumman som allt kostar men det är en ny större kostnad som har tillkommit förutom den senaste höjningen av avgiften från AC och många bäckar små... Så om ni känner att ni vill stötta och hjälpa oss en bit på vägen får ni gärna bidra antingen genom en frivillig donation via Payson eller om ni vill köpa en av mina fototavlor. Länk till båda hittar ni i högermenyn. Tack på förhand!

3 kommentarer:

 1. Pust! Bra jobbat. Jag har tjuvkikat lite exempel på testen på nätet, provade att göra ett som skulle påminna om ett av testerna. Det var på engelska och ja, många knäppa frågor. Men som tur är så känns det ju inte som att svaren blir så knäppa i alla fall. Det är ju rätt intressant ändå!

  SvaraRadera
 2. Hej! Vi är precis i uppstart med att adoptera från Sydkorea. Undrar vilken psykolog ni gick till? Vi bor i Lund och tänkte att ni kanske hittat någon i närheten Malmö/Lund. Mvh Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt, grattis! Sydkorea är ett fantastiskt land :)Vi hittade en superbra kille som heter Mattias Filipazzi på Preventionscentrum. Jag kollad runt lite på andra också men de var billigast. Och nu har han dessutom gjort en hel drös med sånna här "utredningar" så han har rutin på det. Jättebra och trevlig att prata med.
   Stort lycka till och tveka inte att fråga om det är något annat du undrar över!

   Radera