söndag 29 mars 2015

Lyssnartips! Om adoption i Radio P4 och Adoptionspodden

Lästips! "Banden som gör oss till familj" och "Den stora återresan" av Mary Juusela.

För ett litet tag sedan fick jag tips om att Radio P4 Stockholm skulle ha en hel timme om adoption. Det var en kvinna som heter Mary Juusela, själv adopterad, föreläsare och författare till böckerna "Banden som gör oss till familj" och "Den stora återresan", som blev intervjuad och svarade på frågor från både lyssnarna och programledaren Pablo Paez som också är adopterad. Det var ett jätteintressant program! Det var ett jättebra sätt att sprida kunskapen om adoption lite mer till allmänheten då det är ett brett program som många lyssnar på. Jag fick då också reda på att Pablo har en poddcast som heter Adoptionspodden.

Efter programmet blev jag inspirerad och ville höra mer av Mary Juusela och hennes tankar kring åtterresor och adopterades förhållande till sitt ursprung. Mary är ensam i världen om att ha intervjuat 700 (!) adoptivfamiljer. Pablo har intervjuat Mary i Adoptionspodden och flera andra olika personer som har koppling till adoption på olika sätt. Jag har hunnit lyssna på programmet med Mary och min andra favorit och idol Klara Zimmergren som jag också har fått äran att träffa, mycket trevlig även privat! Jag har även lyssnat på programmet med Conny Noren och deras turbulenta resa till sitt barn.

Jag kan verkligen rekommendera er att gå in och lyssna på Adoptionspodden! Inte bara ni som ska eller har adopterat, det är intressant och lärorikt även för andra för att få veta mer om adoption och hur det är att adoptera och vara adopterad.

Här är lite länktips:
Lyssna på programmet med Mary i Radio P4 Stockholm.
Adoptionspodden av Pablo Paez - lyssna på Libsyn och håll koll på Facebook-sidan
Mary Juuselas hemsida. Hon går att boka som föreläsare också :)
Boken "Adoption - Den stora återresan" går att beställa här.
Boken "Adoption - Banden som gör oss till familj" går att beställa här.
Klara Zimmergrens fantastiska sommarprat i P1
Boken "Längtan bor i mina steg" av Klara ZimmergrenFotoshopen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar